Monday, February 6, 2012

BUDAYA MEMBACA AMALAN KITA

as-salam..hye oLLs

sejak PWTC ada buat book fair ni, tambah-tambah pulak kerajaan kita ada bagi voucer RM200 untuk pelajar-pelajar universiti dan kolej, aku kemain semangat nak voucher tu. Tapi bila dah dapat, pening kepala pulak fikir nak beli apa dengan voucer tu. nak beli buku dekat 'u' pun, aku dah tamat pengajian dah kawan-kawan.

kalau nak beli novel, aku bukan la pembeli setia novel. bukan nak cakap tak minat membaca novel, tapi nak membeli novel tu bukan aku orangya. hari tu, kemain eksaited masuk mph kat mid valley. pusing punya pusing, keluar mph dengan tangan kosong jugak. kesian si peneman.

bila dah balik rumah ni, macam-macam idea ada untuk habiskan voucer tu. tapi bila dua tiga kali fikir, semua tak jadi. kebetulan pergi kuantan hari tu, aku ada la beli beberapa buku yang aku rasa memang sesuai sangat dah untuk aku sebagai perempuan ni kan. buku-buku tu aku ingat nak kongsi je dengan teman baik aku. kalau korang nak pinjam pun boleh.. hihi. malas nak cerita panjang. tengok ajela buku apa aku beli.

kalau rasa nak kutuk ke kondem ke puji ke, silalah ke kotak komen ye kawan-kawan. aku dah sedia tadah telinga ni. haha.





notatangan : agak-agak dah boleh ke jadi calon pilihan mak mertua? :p

42 comments:

  1. wahhh,dia beli buku masak-masak la,heh :))

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. meh dtg pahang meh..kita main masak2..

      Delete
  3. harharhar ada org nak jadi wanita sejati sejak dua menjak abih blaja ni..ahak

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh.. harusla..t leh la sikit ke rumah aok..kemain jaoh nak ngantarnye ye dokk

      Delete
  4. nak tanye sblm ni lupe je..
    amik kos ap?abis dh ek?kte grad same la nnt ek??hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..taw xpe..telupa gak nk tanye..

      dah abes blaja dah..sama2 la kita konvo nnt yer..amek kos akaun..islamik akaun..

      Delete
  5. eekkeke kalau akak jadi eyeme pun same je ..
    beli buku masakan koot ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu nmpk mcm lbh berguna kan kak :D

      Delete
  6. kalau kak izan pun suka aje beli buku2 camni. maklumlah... tak terer masak. buku masak aje banyak...hehehe

    ReplyDelete
  7. jangan adik jual lak voucer tue udahlerrrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang kot nak jual. langgar undang2 pun ye jugak. hehe

      Delete
  8. ohsem ak x de anak lagi..klu x mmg dh amik wt jd menantu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah..mujur menantu..kalu bini ssh hidup. haha

      Delete
  9. best gile dapat voucher tu. ktorg tak dapat pun. sssobs

    ReplyDelete
  10. same lerrr.. tak dapat jugakk.. huhu.....

    #wah, dah masak memasak, next year ley masuk masterchepp.. heehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kompem mng msk masterchepp :D

      Delete
  11. haish jeles ngk org dok shopim buku, huhu..nana xbkesempatan lg guna baucer tu...

    hehe.....insyaAllah boleh....dok dpur sokmo la lepas neh yer:)

    ReplyDelete
  12. hehe.. mil mesti sayang kalau boleh kenyangkan perut anak dia haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. janji masak..sedap x sedap blkg citer..hagus abes la..haha

      Delete
  13. nice chopice! pilih buku2 masakan..hehe..klui dpt voucher tu i pun akan beli buku masakan juga ;)

    BTW,

    Feel free to visit our shop. We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

    http://thepuffyclouds.blogspot.com

    or find us on FB : The Puffy Clouds

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait dear..tengs! will visit u sooner..

      Delete
  14. aku pun tak tau nk buat apa dgn baucer tu...adeii..

    ReplyDelete
  15. salam dear..dulu akak plg suka beli buku masakan. baca berulang kali..ehehe.skrg dah buka blog masakan je. lbh mudah pd akak.ringkas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..senang tgk online..jiamt..tp kalau free, jalan jer...hihi

      Delete
  16. hehhee.. masterchep pon bolehhh.. jadik masterchep tuk suami jekk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...calon suami pulak kena cari..

      Delete
    2. hahaha.. masalah besar tuh.. kehkehkeh

      Delete
    3. kan?meh tlg crikan meh..hhihihi

      Delete
  17. hahahaha. baik gile buku tuh. make sure try semua resepi tu.pastu update yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. ais krim tu mampu ke tak agak2..hahaha

      Delete
  18. wahh sy selalu terlepas kalo ade book fair tau..cian kan

    ReplyDelete
  19. oh. da habis pengajian tapi dapat jugak voucher? mcm mne tu?

    ReplyDelete