Sunday, February 19, 2012

AROMA IKAN BAKAR, JERAM, KUALA SELANGOR

As-salam.. Hye oLLs!

Disebabkan kebekuan idea dalam kepala ni.. meh la saya layankan mata-mata anda dengan hidangan yang lazat lagi memikat kalbu (walaupun gambar cap henpon nokia sahaja).


Beberapa minggu yang lepas-lepas sewaktu masih di bumi Gombak, aku dan mereka-mereka kepingin nak makan ikan bakar. Tapi bukan sekadar ikan bakar kampung baru yang dah siap bakar tinggal pilih untuk dimakan je. Ikan bakar yang diiginkan adalah ikan bakar yang masih mentah untuk dipilih dan ditentukan masakannya. Makanya, harganya lebih kencang dari harga di kampung baru.


Diikutkan rasa hati, nak jugak ke Kuantan atau luar kawasan dari Kuala Lumpur. Tapi itu amatlah jauh. Duit tiada, kenderaan pun tiada. Jadi, dengan menggunakan khidmat pakar GPS (Guna Pasti Sesat), kami ke Pantai Jeram. Tak decide pun nak pergi sana, tapi dalam GPS yang tu paling dekat, kita ikut je la pokcik GPS tu.


Rasanya berbaloi-baloi ke sana. Betul-betul tepi pantai. Ikutkan hati lagi, nak je duduk kat pondok sambil merasa angin sepoi-sepoi mengibas tudung bawal. Tapi bila check purse, duit cakap jangan. Kang tak cukup duit nak bayar makanan sebab pondok pun kena sewa. Pondok kecik RM 10 dan yang besar RM 20. Okay, jom layan gambar.


Ye. Itu pinggan saya. Kerang dah separuh habis. Nasi tak makan lagi -.-'


Ketam berlada. Bila dah habis makan, terliur pulak tengok ketam goreng tepung. Menyesal 50%.


Memuaskan hati. Sebab biasanya dapat cekodok sotong, bukannya sotong goreng tepung camni :)


Yang ni beribu sesalan. Niat di hati nak makan ikan bakar. tetibe TERorder ikan siakap stim. Mengong*



Overall, memang puas hati makan kat sini. Kalau tak percaya, ayuhlah ke sana. Makanan lazat, servis pun cepat! Kalau pergi waktu siang, alangkah indahnya suasana. takpe-takpe Lain kali, ada rezeki, ke sana lagi bersama Lee Min Ho. Miahaha..




Notatangan : Cuba bagi idea sikit untuk entry baru,. Minggu ni otak slow untuk berfikir.

29 comments:

  1. pernah lalu je..huhu singgah belum

    ReplyDelete
  2. Lor dok dkt2 sini ja rupanya. Set date n time. Jom kita p tgk wyg

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom paklan..ko belanja..dh lama aku tak tk wayang..

      Delete
  3. Replies
    1. haha..mau x terliur..meh la kita..

      Delete
  4. hwaaa!! laparnya tengok makanan2 nie..lagi2 ketam!! =( nak sikit eyeme!!

    ReplyDelete
  5. kalo pasal makan,masalah duit tolak tepi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah..aku xnk basuh pinggan kat sini,.

      Delete
  6. laparnyer tgh2 malam nih.. huhu

    Jom baca sebentar..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. perh!! terbaik ! bila nak blnje ni !! graduation gift katekan!! hahaha =p

      Delete
  7. Ya rabbi..sedapnya makanan!! Yg x bleh nak tahan, tgk ketam tu hah! Adoi laaaaa

    ReplyDelete
  8. kalo tak fikir jauh, mahu terjah tetiap bln ni... :)

    ReplyDelete
  9. ok..wajib try yang ni!!mesti kena gi gak..tak kire!!haha

    lee min ho ye..kiki

    ReplyDelete
  10. ishh dikk .. seafood nie semua org suke ..
    x kesah punnn hp cap ayam ke haper ke .. janji menu2 nye mantopsss ...;)

    ReplyDelete
  11. alah tengok ketam tu geramnya..sedap betol!!!

    ReplyDelete
  12. oh ye ker ...selalu gak kesana tetapi bukan aroma tetapi yg satu lagi tu...

    ReplyDelete
  13. wahh sedap nyee..nak gps coordinate..nak2..

    btw i folo u

    ReplyDelete
  14. stress tengok makanan ni..sbb saya tgh diet..huwaaa

    ReplyDelete
  15. lapa trus tgk semua ni..rosak diet kaklimah mcm ni =_=

    ReplyDelete
  16. await yang ayaq liur ni dok meleleh ja ni?hahah

    ReplyDelete
  17. semua tu nampak sedap..
    tengok makanan je..hahahaha~

    ReplyDelete
  18. okey..tgk entry nie buat lapar je..
    haha!

    ReplyDelete