Sunday, October 23, 2011

TAMATNYA HARI YG PANJANG DAN MEMENATKAN


as-salam..hye oLLs!

sepertimana pnjgnya title tu, panjang jugak perjalanan hidup aku semalam. o yeah!

bermula dgn exam on friday evening, harap-harap result menjadik la. continue with discussion regarding presentation on saturday. pahtu balik bilik memang terbongkang terus. memang tak sedar ape pun sampai pukul 5 pagi. kenapa pukul 5? sebab aku mimpi aku lambat pegi presentation plus siap kena kunci pintu dan TAK lepas masuk ye kawan-kawan. tahniah sbb bagi aku mimpi sampai macam tu sekali. -.-"

bangunnya aku pagi semalam dgn semangat berkobar-kobar nak pegi presentation. tambah-tambah pulak pakai baju warna merah mak ngah. memang terbaik dari ladang. ye, ladang lembu. huk! sarapan pagi diabaikan sebab perasaan cuak yg menebal dalam diri.

pukul 9 pagi tepat, pintu dikunci. nasib baik la aku mmg dah duduk dlm lecture hall. telinga mendengar, tangan menulis sepanjang 4 JAM. (sila percaya!). saat tu aku dapat rasa mcm aku ni pegi international conference je. bezanya semua pompuan pakai tudung. haha. and the best part, dalam 17 group yg present on that day, aku punye group yg ke 16. sigh. -.-"

ni konklusi yg aku dapat semalam.

- aku jd tak semangat nak present sebab letih menunggu.
- aku kagum dgn first group yg present.
- aku just baca ape yg penting sampai muka madam and sir blur tak dapat point aku.
- aku gembira sbb aku dapat jawab soklan madam. haha! that is the most scary one!




kau mampu nak present kalau manusia banyak mcm ni? tapi I did it! ketaq weh. -.-"


after presentation, straight away terus balik umah. i mean kampung halaman. dah lama wa tak balik derr. sampai pun dah petang. terus pegi ukur baju. malam is time for big makan-makan. hehe.. yg tu aku nak simpan je. xmau kasi canang ini tempat okeyh! jap lagi kul 11 pagi aku nak balik KL sudaa. kau nampak tak aku duduk kat umah ni tak sampai 24 jam pun. ye mmg betul. apa yg patut aku rasa ha?


notatangan: kenapa aku pegi ukur baju eh? @_@

9 comments:

  1. amboi dik..mmg bz kemain akak tgk keadaannya.dan kalau akak pun ,mau kalau toreh muka tak berdarah dok present dpn2 mcm tu..tapi tahniah yer dah selesai semua.

    ukur baju nk raya ke nak tawen? *larikkk

    ReplyDelete
  2. ecece..memang hebakkkk giler aimi leh present depan orang eh.

    ReplyDelete
  3. Salam. Tumpang promo ye. Jemput datang ke Luna Shoppe. Ada pelbagai jenis bag&tudung. Diskaun dan mystery gifts dari Australia menanti anda!

    Blog: http://lunashoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. @~izan~
    hehe..mcm dah xde darah ddk kt dpn tu kak..kawen?kejar akak!haha

    ReplyDelete
  5. bila byk sgt group mesti yg pertama ja yg menraik perhatian..yg lain tu kita dh rasa takde mood haha..

    ReplyDelete
  6. @zOeY zAu YaH
    hehe..tau xpe...tapi mmg malang dah..jd yg second last..woooo!

    ReplyDelete