Tuesday, October 16, 2012

IT'S NOT JUST A CONVOCATION. IT'S CONGRATULATION AND APPRECIATION!

As-Salam..

Lama dah tak jenguk jengah blog yg semakin bersawang ni kan. Sejak dah masuk ke 'alam' yg baru ni, kesibukan teramatlah jelas dan nyata. Yg penting, sekarang aku dah tahu macam mana nak decide keputusan dalam hidup sendiri nnt. Kehkehkeh!

Isnin yg lepas, yakni 08.10.2012, acara gilang gemilang untuk menghargai kami-kami yang dah lama sangat belajar kat UIA telah diadakan. Sedih memang sedih sebab tak semua ahli keluarga aku yang datang. Tapi, nak buat macam mane kan. Janji mak ayah aku datang. Sebab, tujuan aku naik atas pentas tu bukan untuk diri sendiri, tapi untuk mereka. Even, aku bukanlah pelajar terbaik dalam sesi konvokasi tu, sekurang-kurangnya bila aku naik pentas tu, aku dah membanggakan dan menggembirakan mak ayah aku. Inilah hadiah yang tak seberapa dari aku untuk  mereka.

 "Mama dan baba, mungkin hadiah ni tak seberapa dari kakak, tapi kakak nak ucapkan terima kasih yg mmg kakak takkan dapat balas sebab selama ni byk bagi sokongan kat kakak :') "

Dan untuk mereka-mereka yg sanggup datang walaupun letih-letih balik kelas, balik kerja.. Even ada yg wish by handphone & FB, terima kasih banyak-banyak aku ucapkan. Korang semua dah jadi sebahagian dari hidup aku.. Susah dan senang ada bersama aku.. Aku hargai sangat2!

Masih teringat saat-saat tahun lepas. Bila all my sayangs konvo tapi aku sorang je yang tak konvo, terdetik jugak perasaan sedih tu. Hanya Allah je yang tahu macam mane rasa dia bila melihat mereka menyarung jubah konvo, senyum gembira, dan aku ada di situ menunaikan tanggungjawab aku sebagai seorang aunty untuk teman sepupu jauh aku tengok anak dia konvo. Lebih-lebih lagi anak dia is my bestfriend. But, I also feel very happy for them. And I know, one day my turn will come :D

Ok. tutup cerita sedih. Below are the moments that I captured during and after the events.


My Lovely Parents

Cik Ieyla.Com


Main stairs IIUM


 Batu bersurat IIUM

 Graduated!


8 comments:

  1. congrats sayang!!!!
    eventhough kite x konvo same2 tp we share the moment same2 jgk kan..
    happy for u dear!!!
    congrats!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..kan? thanx darling sbb dtg! :D

      Delete
  2. tahniah dikk !!
    akhirnyaa ... ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. akhirnya kak..sy dpt buat mak ayah sy happy :D

      Delete
  3. awak..tahniah tau..! sorry wish lmbt..keh3..

    jeles lah tgk gmbr org2 konvo ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eip2...xde sori klu xde bunga kertas..

      nak jugak tuh mcm yg ieyla punya..hahahaha

      Delete