Saturday, October 27, 2012

AKU SEEKOR NYAMUK...

As-Salam.. Hye OLLs..


Aku seekor nyamuk durjana. Makananku adalah darah. Lebih-lebih lagi darah yang manis. Waktu  makanku kebiasaannya waktu maghrib. Mangsaku adalah mereka yang tak solat maghrib. (pandai pulak aku teka sape yang tak solat..)

Tempat tinggalku adalah di merata-rata tempat.. Dimana saja di dalam rumah mangsaku..Di toilet,di pasu bunga, di tempat letak pinggan dan macam-macam lagilah!

Bila masa gilaku datang, aku suka bermain-main di tepi telinga mangsaku. Kadang-kadang aku buat-buat irama lagu Siti Nurhaliza. Kadang-kadang aku layan lagu Ainan Tasnim. Ececece. Hebatkan aku.

Bila gila aku datang lagi, aku akan buat 'gigitan cinta' aku kat mangsa aku. Kadang-kadang kat jari kaki yang busuk, kadang-kadang kat belakang telinga, kadang-kadang kat atas dahi. Dah.. Semua tempat pun aku gigit.

Kini... Aku adalah seekor bangkai di atas lantai rumah mangsaku. Malam tadi mangsaku telah sembur Ridsect botol merah tulisan oren ke sekeliling rumah dia. Tambah pulak dia pakai ubat nyamuk lingkar jenama Shiledtox. Bila mana aku lemas tak dapat bernafas, dan terbang pun lemah longlai, mangsaku menggunakan 'raket' elektrik untuk memanggang aku hidup-hidup. 

Begitu lah kesudahan hidup aku. Kini, hanya ajal menanti aku. (Padahal dah mati on the spot).

Notatangan: Lemau sungguh entri ni. Mode cuti demam tak abes lagi :)

0 orang conteng sini. awak bila lagi?:

Post a Comment