Friday, July 13, 2012

PERLETAKAN JAWATAN @ RESIGN

As-Salam.. Hye oLLS..


Suasana bekerja dan belajar sangatla berbeza. Kalu dulu bila kita jadi student, bila mood malas tu datang mendadak, automatik otak cakap "OK, takyah g kelas. t aku roger je minah tanya lecturer ajar ape". Tapi bila dah kerja ni perasaan malas kau orang datang, ada tak korang terus fikir taknak g kerja? Mesti korang fikir camni "Eh, kena pergi gak ni. Nanti ujung bulan duit aku tak cukup pulak nak bayar itu ini"


Pernah tak sampai satu tahap bila korang dah jadi si workaholic, korang rasa macam nak berenti kerja? Pernah tak korang rasa stress dengan kerja? Atau environment kat tempat kerja? Teringat cakap Audit Manager kat tempat aku praktikal dulu "You nanti kalau dah kerja, you cari tempat yang environment dia ok..kalau banyak kerja tapi environment ok, mesti xde hal la.. you akan happy punye.." Dan, aku rasa apa yang dia cakap tu memang betul. Au bukan nak cakap aku tak suka or stress kerja kat company sekarang. Oh, tidak! Hehe.. Tapi, aku nak jugak anta resign letter kat bos.
Kenapa yer? Hurm... No komen.. Aku nak bagi korang-korang semua baca resign letter ni..



Sumber : Abam Google



Sekian.....



Notatangan : Ada kena mengena ker??? -.-"

3 comments:

  1. senget...agak2 la reason nk resign pon..hiks..

    ReplyDelete
  2. hahaha.. xleh blah.. hehe


    Hadiah menarik;
    TEMPAT PERTAMA : Barang Sophie Paris bernilai RM50 dan ke bawah.

    TEMPAT KEDUA : Barang Sophie Paris bernilai RM 25 dan ke bawah.

    TEMPAT KETIGA : Barang Sophie Paris bernilai RM15 dan ke bawah.


    Kalau sudi join segmen pertama ejulz k..
    http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/07/segmen-menangi-hadiah-sophie-paris.html

    ReplyDelete