Monday, November 7, 2011

QUESTIONS TAGGED BY NIEZA MUMU

as-salam..hye oLLs..

nampak tajuk aku? hebat tak u oLLs perempuan di atas? hehehehe.. sedang aku syiok-syiok buat term paper zakat, tangan menggatal nak bukak belog. oowh yes! dan aku di tag. satu-satunye benda yang aku suka baca tapi tak suka buat. malangnya bila si nieza ni yang tag, harus aku kena buat.. kalau tak, tiap kali selasa and khamis, aku tak dapat balik ke bilik bersama beliau. ahaha. itu tipu. -.-'

kalau korang nak kenal si gadis cantik ni, jom terjah NIEZA MUMU


Rules of the Tag

1) TAK BOLEH TAG ORANG YANG SAMA
2) LETAK PERATURAN NI DALAM SEMUA ENTRY
3) TAG 11 ORANG DAN LINK KAN DI ENTRY
4) PASTIKAN MEREKA TAHU MEREKA DI TAG
5) CERITAKAN 11 PERKARA DIRI DI DALAM ENTRY
6) JAWAB SEMUA SOALAN YANG DI BERI ORANG YANG TAG ANDA DAN BUAT SOALAN KHAS UNTUK MEREKA YANG KENA TAG PULAK.

ape kes ada rules kan? meh aku jawabkan. tujuan kita tag rakan blogger kita ni ada untuk berkenalan dgn lebih mendalam. mane la tau kot-kot berkawan, dapat yang berkenan kan? opps! ok, jom kenal saya.

11 perkara tentang saya.

1) saya anak pahang, tapi sebenarnye mix pahang + kelantan
2) saya satu-satunya anak perempuan dalam keluarga. dan saya taknak ada perempuan lain kecuali adik ipar. ngeh3. kejam-kejam.
3) si pemerhati dalam diam. so, hati-hati la kamu..
4) mula blogging dah lame. and this is the second account. first account tu zaman tak matang. haih!
5) suka berjalan. kalau duduk bilik, bosan wooh.. tapi kalau xde duit, mmg jalan atas katil jek.
6) kuat makan. tapi bila berat naik, menggelabah tak hengat.
7) like blue before. now loving reds. polka dot itu bg aku sangat comel wokeh.
8) once i love people, i'll care about them. but once i've been betrayed, omg. mungkin berkawan lg cuma ada la yg kena bahan sepanjang hidup kan.
9) first time jumpe, saya shy-shy cat. dah lama jumpe, hello, jom gosip. ahaks.
10) final year student in IIUM with accountancy program. specializing islamic accounting. tolong cari kan keje boleh tak u oLLs. heh.
11) taken. that's it. ^,^

now, jom jawab soklan si nieza nih. mane tau kot-kot dapat kek lapis ke kan.haha..

1) saya berbelog untuk luahkan ape yg saya rasa. dulu belog ni takde orang yang tau. so, kalau sedih or happy or gaduh dgn sape ini la tempat dia. now, berblog utk cari kawan, tgk cara orang lain menulis, bercerita dan jugak utk jaga tepi kain orang. (kalau diorang cerita pasal diorang la kan)
2) blog petama yg menarik perhatian? kalam hati. hehe.. tanpa dia, semangat nak rajin berblog kureng ..
3) prefer malay than western. kalau kamek belanja. kitak suka jaa.. (yeke aku tulis ni?)
4) hehe. tak suka. aku takkan beli melainkan ada yg belanja. so, kalau dah belanja, kena la makan kan?
5) melancong? europe? anywhere yg aku mampu.
6) idola? nope.
7) kenangan indah? jatuh moto. bukan sekali tapi dua. oh yer. tak tipu. time tu kau kenal sape kawan and sape lawan. haha
8) kalau dah duduk kat bumi IIUM, kalau rajin tiap-tiap hari. kalau tak sekali je seminggu.
9) alamak. ni susah sikit. depends. max 6 hours. min 2 hours kot.
10) negeri pahang, ape yg ada? teluk cempedak kot. semua pantai la senang. plus, bukit gambang.
11) belog awak cute cik nieza. nanti kita jumpe, saya nak tanye awak, amne awak dpt background tuh. haha..

okeyh. people yg aku tag ni, sila la jawab kalau rajin. mungkin kita tak pernah bersua muka. tapi, mungkin kita kan akrab di sini. kan?


and saya nak tau dari awak-awak:

1) nama sebenar?
2) umur bape korang-korang neh?
3) what do you love most? shopping? fashion updates? gadgets?
4) apa yang anda suka tentang blog berbanding facebook
5) blog siapa yg anda mesti baca tanpa lihat updates from reading list?
6) sejauh mana anda kenal saya? hehe..
7) bape lame korang dah masuk bidang blog ni?
8) entry anda byk bercerita tentang apa?
9) apa yang unik tentang blog anda dan blogger lain pun takde? (abesla korang. mesti nak belasah aku kan. wee~)
10) prefer comment entry or chat box?
11) apa yg sepatutnya aku ubah dalam bog aku?

harap-harap korang semua boleh jawab okeyh.. hihi.. kalau rajin, lepas dah jawab, tinggalkan link entry korang kat enrty ni.. kalau taknak takpe sebab all of you aku follow tau. so, mmg akan baca pun entry-entry korang. hehe..







10 comments:

  1. dah siap jawab..g bace..
    jgn xbace..haha

    http://ieyla.com/2011/11/ade-jugak-yang-nak-tahu-siapa-saye/

    ReplyDelete
  2. adoiiii panjang nyeee takut akak ekekek :)

    ReplyDelete
  3. aiyak! ade lg tag2 nie ye.thanks sayam
    put it on my list :)

    ReplyDelete
  4. haha..suke bjalan,tp bile ade duit jewrr..n0 m0ney n0 talk eh..heee

    ReplyDelete
  5. ecece...anak temerloh ye..hahahhaha...

    thanx yayammm!!!!muahhh..

    ReplyDelete
  6. @ieda
    hehe..tau xpe kak..letih nak buat..haha


    @Nazifa
    orait dear~


    @Lai Qma
    uish..kalau ada duit, semua on kan..haha

    @najihah sahami
    aahh..koi orang temerloh wei..haha

    ReplyDelete
  7. Dah jawab!! hahaha..btw sape je lagi UIA student yang ada blog?

    ReplyDelete
  8. @Not so Randy
    oh yer..xtaw la...check my blog list nnt hokey..ramai kot... :D

    ReplyDelete
  9. salam awak...
    thanks for tagging me
    kalau ada masa free saya buat kay
    now busy with fyp :)

    ReplyDelete