Tuesday, November 8, 2011

HIDUP SEBAGAI SINGLE

as-salam.. hye oLLs!

bila umur semakin meningkat ni ramai pulak yang tanya bila nak akhirkan zaman bujang. ada tak selalu kena tanya macam tu? tipu la kalau takde kan. stress tak u oLLs? ehehe.. kalau dengan extended family mesti ada yg ckp "dah besar dah yer.. tak lama dapat menantu pulak"..kalau dengan kawan-kawan, soklan peberet depa "kau bila lagi".

honestly, kalau aku diajukan soklan sebegitu, aku buat bodo je. haha.. tapi kalau nak jaga hati perasaan orang, jawab je "aku tunggu yg lain sudah dulu..takut tarikh clash". kan? kira okay what jawab dari tak jawab langsung.. :p

semalam ada attend wedding salah sorang member di zaman sekolah dulu. teringat pulak kisah zaman tak matang dulu kan.. haha.. si gadis ni duduk belakang aku je dalam kelas waktu form 1.. best jugak kawan dgn dia, sebab kitorang kalau tak paham je mesti belajar sama-sama (rajin tak aku. itu sangat tipu). habis je sekolah, sama -sama masuk universiti yg sama. tapi, dia yg habis belajar dulu sebab aku masih sayangkan universiti itu dan orang-orangnya. oh tak. bukan sebab tu yer. masa depan aku lebih penting. :D

semalam jugak aku dapat kad dari sahabat baik aku zaman sekolah dulu. dan aku yg tak berpesbuk sangat ni dapat la kumpul cerita hangat mereka-mereka ni. serius aku memang ketinggalan. tapi takpe. at least aku tau dari taktau langsung kan. hihi..

kenangan yg tercalit di dalam hidup aku semalam. jom tengok.




kenapa la tudung aku camtu. oh yer, mcm dah gemuk kan. haha


notatangan : kalau korang la kan, ape yg korang akan jawab kalau kena tanya mcm aku?hehe..

9 comments:

  1. huhu,,belum ada jodoh lah tu,,dah jumpa nanti,,,balas la balik kat member2 tu,,heheheh

    ReplyDelete
  2. @yen(toka ziizokukuto)
    haha..tau xpe kan..jodoh ni Allah tetap lain2..kot2 dah ada calon ke tp duit pulak yg xde ke..kan?haha

    ReplyDelete
  3. ekekkek lom jodoh kan dik
    tapi still kena usaha .. usha2 lah sikit .. kena berani ! ... dlm maluuuu :)

    ReplyDelete
  4. ahahaahha.. sabo2.. ade jodoh kawin la kan?? ngeeee

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah...akan sampai seru nanti.

    berusaha...berdoa...bertawakal

    ReplyDelete
  6. @Qaseh
    yup dear..cepat atau lambat tu bkn keje kita kan..Dia lbh tau segalanya..

    ReplyDelete
  7. @Not so Randy
    hahaha..anda la dulu..daia suda tunggu maaa~ :D

    ReplyDelete