Sunday, December 18, 2011

NASI AMBENG KAMPUNG BARU KUALA LUMPUR


as-salam..hye oLLS!!

hamboi..kemain panjang tajuk kan.. hikhikhik.. jom nak citer pasal makan-makan..
baru-baru ni ada la teringin nak makan nasi ambeng..yela kan.. bese dok dengar je org cakap-cakap.. la nii.. nak la menterai sendiri.. dengan bantuan cik google, saya bersama pembantu saya ke tempat makan nasi ambeng.. eh, korang jangan ingat tempat ni free okay.. pandai makan pandai la bayar kan? :p

zaman la ni, korang yg duduk kat tengah-tengah KL tu tak payah la menggagahkan diri nak pergi nun Johor sana ataupun Indonesia kalau ye pun nak makan nasi ambeng. kat kampung baru pun ada tau.. nak peta? meh aku bagi peta bodoh-bodoh lukisan tangan sape entah. haha..

klik untuk tumbesaran yg lbh sihat


kalau rasa tak faham langsung atau faham sikit-sikit je, pandai-pandai la korang google.. kalau tak silap aku tempat ni kat jalan raja muda musa 31.. betul-betul depan sekolah rendah agama jalan raja muda musa.. nak jugak gambar sekolah?


ni gambar sekolah agama jln raja muda musa



ini la kedai dia.. ada banner depan kedai.. takde la nak sesat kan..



introducing! nasi ambeng kg. baru! sedap!


In conclusion, (eceh! mcm wat karangan pulak) aku bagi 4 out of 5.. kalau korang nak tau sedap ke tak, sila lah cuba. hehe.. harga pun berpatutan.. RM 8 dan banyak giler.. kalau makan sorang ni for sure tak habis.. dan kalau korang nak rasa feel makan dalam dulang, cakap je kat akak yg jual tu.. dulang pun takde la besar gedabak macam yg orang angkat pinggan waktu kenduri tu.. dia bagi dulang yg cute miut gitu..



8 comments:

  1. xpernah rasa lg nasi ambang ni.....kalo mkn dlm dulang lagi best kot huhuuu

    ReplyDelete
  2. @zOeY zAu YaH
    kan2? p kedah masuk umah zoey n makan msakan zoey pun boleh..haha

    ReplyDelete
  3. @Qaseh
    hehe..yang ni dlm dulang la yunk..cuma dia mls nak bsh pinggan agaknye, dia alas dgn plastik ni :D

    ReplyDelete
  4. sll mkn ms prac kat muar, jhr aritu..he

    sedappp..:)

    ReplyDelete
  5. sedaaaaaaaaaaaaaaaaaap nye eyeme..



    eeee...tak elok laa makan x ajak..!

    ReplyDelete
  6. @Juliet_iRa~"
    kan?tapi kalau indo mari lg pure agaknye..hehhe

    ReplyDelete
  7. @missSenget
    hahaha..meh dtg sini...makan sama-sama..gathering kt kedai nasi ambeng..haha

    ReplyDelete